Poraz košarkaša Mornara: Nedovoljne dvije četvrtine dobre igre protiv favorita iz Ljubljane

Mornar Barsko zlato – Cedevita Olimpija 79 : 101 (23:29, 21:19, 19:28, 16:25)

Bar: SD “Topolica”, gledalaca 1.000.
Sudije: Uroš Nikolić (Srbija), Bojan Kruljac (Hrvatska), Dragan Porobić (BiH).

Mornar Barsko zlato: Mihailović 7, Mićović 7, Jeremić, Živanović 19, Šehović 13, Smit 8, Rakočević, Lazić 9, Vesković, Miković 9, Vranješ, Mozli 7.

Cedevita Olimpija: Pulen 17, Ferel 17, Edžim 6, Duščak, Murić 12, Ogist 11, Blažič 9, Hodžić, Omić 10, Dragić 15, Radovanović 2.

Košarkaši Mornar Barskog zlata poraženi su danas od Cedevita Olimpije 101:79, u utakmici 21. kola AdmiralBet ABA lige.

Barani su doživjeli 12- ti poraz u sezoni, četvti uzastopni uz sedam pobjeda, dok su Ljubljančani upisali 12-ti trijumf.

Barani su se “držali” 25’ minuta pruživši sjajan otpor favoritu, koji je u finišu trećeg perioda počeo da “lomi” otpor Mornara.

Ispostavilo se da je loš finiš trećeg perioda i početak četvrtog “kvartala” donio rezultat koji je gostima išao na ruku.  

Gosti su u 27’ minutu imali tri poena prednosti (60:57), da bi serijom (22:6) Ljubljančani u 31’ minutu otišli na nedostižnih 19 poena razlike.

Sa utakmice Mornar Barsko zlato – Cedevita Olimpija u Baru

Bez povrijeđenog Gordića i nakon odlaska Luisa spoljna linija Barana nije mogla da se na pravi način suprotstavi Pulenu i drugovima, pa su gosti na pet minuta prije kraja stigli do maksimalnih 23 poena razlike (91:68).

Sa samo sedam poena najboljeg strijelca Vladimira Mihailovića (uz šut iz igre 10-3), te bez poena Marka Jeremića (trojke šutirao 4-0), sastav Mihaila Pavićević, nije mogao bolje parirati favorizovanom rivalu koji je sa 14 trojki imao kvalitetno šutersko veče.

Mihailo Pavićević, trener Mornara Barskog zlata je apostrofirao problem u spoljnoj liniji i organizaicji igre u većem dijelu, jer ne možemo kako je kazao sve natovariti na pleća mlađanog Živanovića

“Čestitam gostujućoj ekipi na više nego zasluženoj pobjedi. I u najavi sam rekao da je to izuzetno kvalitetna ekipa sastavljena od iskusnih, provjerenih igrača koje je kad im se dozvoli da igraju, zaista teško čuvati. Mi smo imali dobrih perioda igre. Do poluvremena smo se nekako i držali, ali u nastavku se vidjelo da počinjemo da zaostajemo i bilo je evidentno da teško možemo da ugrozimo vođstvo Cedevite. Imamo problema u spoljnoj liniji i u organizaciji igre. Ne možemo sve natovariti na pleća mladog Živanovića. Ali, šta je tu je. Nemamo za čim da žalimo, okrećemo se sledećoj utakmici protiv Splita”, kazao je Pavićević.

Jurica Golemac, trener Cedevita Olimpije je pohvalio igru Mornara u prvoh 20 minuta, ali su agresivnom igrom u dobrani u nastavku došli do željenog cilja.

“Čestitke našim momcima na pobjedi. U prvom poluvremenu nismo našli ritam u odbrani kakav smo željeli. Mornar je igrao odlično u prvih 20 minuta, napadački su nas razvlačili i pogađali otvorene šuteve. U drugom poluvremenu smo digli odbrambeni nivo agresivnosti, presjekli nekoliko lopti i dali par laganih koševa, dobili na samopouzdanju i priveli utakmicu mirno kraju. Sve najbolje želim Mornaru u nastavku prvenstva. Mi idemo dalje”, rekao je Golemac.

U 22. kolu narednog vikenda Mornar je u petak 11. marta od 20:00 sati gost Splita.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore
Share.

Comments are closed.