Nikočević prvak Balkana

Crnogorski karatista, Baranin Kenan Nikočević osvojio je zlatnu medalju, dok je srebrni bio Filip Bakić u katama drugog takmičarskog dana Balkanskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore u Rijeci.

Nikočević je u konkurenciji mlađih seniora, u crnogorskom finalu, savladao Bakića odlukom sudija 25,86 – 24,94.

Novi prvak Balkana kao prvoplasirani prošao je prvi krug takmičenja (24,06), a bio je najuspješniji i u drugom (24,94) i izborio finale.

“Konkurencija je bilo izuzetno jaka, turnir je okupio najbolje kataše regiona u konkurenciji mlađih seniora. Utisci su fenomenalni”, rekao je Nikočević agenciji MINA.

On se zahvalio drugovima iz seniorskog kata tima, Vladimiru Mijaču i Arijanu Kočanu i treneru Almiru Cecunjaninu.

Bakić je kao trećeplasirani (24,4) izborio drugi krug, u kojem je bio najbolji u svojoj grupi (25,72) i plasirao se u finale.

“Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom, konkurencija je bila jaka. Zadovoljan sam kako sam odradio šampionat, ali uvijek može bolje. Slijedi Evropsko prvensto u Pragu. Za sve postignuto hvala trenerima Biserki i Tijani Radulović, kao i drugaricama iz kluba i reprezentacije na velikoj podršci”, kazao je Bakić.

Na korak od pobjedničkog postolja bio je i Arijan Kočan, koji je u meču za bronzanu medalju izgubio od Uroša Subote iz Srbije (25,28 – 24,6) i osvojio peto mjesto.

Kao petoplasirani završio je i mlađi senior Nemanja Jovović, koji je u meču za bronzanu medalju izgubio od Sandra Krešića iz Bosne i Hercegovine 8:0.

Crna Gora uoči posljednjeg takmičarskog dana ima po dvije zlatne i srebrne i četiri bronzane medalje.

Zlatna je juče bila mlađa seniorka Milena Jovanović, srebrnu medalju osvojila je kadetkinja Jovana Damjanović, a bronzane kadeti Balša Vojinović i Nenad Đuričić, junior Lazar Potpara i mlađi senior Matija Bojić.

Sjutra, posljednjeg takmičarskog dana na programu su ekipni nastupi, a Crnu Goru predstavljaće kata timovi – muški kadetsko-juniorski i ženski u konkurenciji mlađih seniorki.

Muški kadetsko-juniorski tim činiće Aleksa Janjić, Ajsel Geršvic i Nikola Milić, dok će ženska ekipa nastupiti u sastavu Mila Mraković, Maša Đukanović i Džena Canović.

***

Karate reprezentacija Crne Gore juče prvog takmičarskog dana Balkanskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore završila je sa šest medalja – po jednom zlatnom i srebrnom i četitri bronzane.

Prvakinja Balkana postala je mlađa seniorka Milena Jovanović, srebrna je bila kadetkinja Jovana Damjanović, dok su bronzane medalje osvojili kadeti Balša Vojinović i Nenad Đuričić, junior Lazar Potpara i mlađi senior Matija Bojić.

Jovanović je do zlatnog odličja u kategoriji preko 68 kilograma došla pobjedom u finalu protiv Minje Varsaković iz Srbije, sudijskim izjašnjavanjem 4:1.

Zvanična evropska šampionka u konkurenciji mlađih seniorki do finala eliminisala je Nejlu Brkan iz Bosne i Hercegovne 6:0, Teodoru Milošević iz Srbije 3:0 i u polufinalnom meču Fatmu Ujgur iz Turske 4:2.

“Mnogo mi znači medalja sa Balkanskog prvenstva, da krunišem izuzetno uspješnu godinu. Konkurencija je bila izuzetno jaka, imala sam tri odlična meča do finala. U finalnoj borbi protivnica mi je bila kvalitetna takmičarka iz Srbije. Hvala treneru Žarku Rakoviću i mojoj porodici na podršci. Uspjeh na Balkanskom prvenstvu u Rijeci je samo uvod za pripreme i još jedan dobar nastup na Evropskom prvenstvu, februara naredne godine“, kazala je Jovanović agenciji MINA.

Priliku da kruniše dobar nastup imala je i Jovana Damjanović, ali je u finalnom meču kategorije do 54 kilograma poražena sudijskim izjašnjavanjem od Grkinje Lamprini Ksenu 3:2.

Damjanović je do finala došla pobjedama protiv Hrvatice Magdalene Vajde 3:1, Paole Dragović iz Srbije 3:0, Nine Pozderac iz Bosne i Hercegovine 4:0 i Hrvatice Korine Klarić sudijskim izjašnjavanjem 4:1 (0:0).

Vojinović je osvojio odličje u kategoriji do 52 kilograma, a u meču za treće mjesto pobijedio je Grka Georgiosa Papadopulosa.

Đuričić je u meču za treće mjesto i pobjedničko postolje u kategoriji do 63 kilograma slavio protiv Stefana Milunovića iz Srbije 3:0.

Potpara je u odlučujućem meču za bronzanu medalju u kategoriji preko 76 kilograma pobijedio Aleksandra Novickog iz Bosne i Hercegovine 2:1.

Bojić je u kategoriji do 60 kilograma u meču za bronzano odličje pobijedio Nou Rumenjaka iz Bosne i Hercegovine 7:3.

U katama najbolji rezultat ostvarila je mlađa seniorka Mila Mraković, koja je osvojila sedmo mjesto.

Share.

Comments are closed.