Pavićević: Strpljenje polako ističe

Odvano se jedna košarkaška utakmica u Baru nije očekivala sa toliko interesovanja kao subotnja između Mornara i Cedevita Olimpije. Pobjedom, koju navijači barskog abaligaša željno očekuju, Barani bi prekinuli neprijatnu seriju od pet uzastopnih poraza u ABA ligi i FIBA Ligi šampiona, ali bi savladali i jedinu ekipu u regionalnom takmičenju protiv koje se još nisu radovali.

Mornar je, naime, svih šest utakmica sa Cedevitom, u Baru i Zagrebu, izgubio. Istina, sad se Cedevita zove Cedevita Olimpija, a sa Olimpijom ekipa Mihaila Pavićevića ima skor 4:2.

– Cedevita Olimpija je jedna od najjačih ekipa u ligi, po sastavu sa Zvezdom je sigurno najkvalitetnija. O tome svjedoči i njen start u ovogodišnjem prvenstvu. Očekuje nas izuzetno teška utalmica i to iz dva razloga: zbog kvaliteta protivnika i zbog toga što mi nismo u dobrom stanju, što je za mene daleko problematičnije. Daleko smo od dobre igre, od onog što sam očekivao i plainirao. Vrijeme, nažalost, ne popravlja neke očigledne greške, neke navike kod pojedinaca. Pokušaćemo da se zbijemo za ovu utakmicu, ali strpljenje polako ističe. Svi ovi igrači dovedeni su kao zvučna imena i tu svoju prošlost su naplatil. Mene interesuje sadašnjost: ko koliko može da pruži na terenu. Dres Mornara nosiće samo onaj ko ga zasluži odnosom prema igri i borbom na terenu. To će igračima biti prvi i osnovni zadatak u narednim utakmicama.

U subotu nas, ponavljam, čeka izuzetno težak meč. Moramo biti 40 minuta maksimalno fokusirani i u napadu i u odbrani, ako mislimo da eventualno iznenadimao jednog od favorita za osvajanje ABA lige. Utakmica za nas ne dolazi u dobrom momentu, jer stiže poslije serije poraza, serije iskazanih slabosti i to na istovjetan način. Zaista, ovako ne možemo dalje, moramo mijenjati odnos prema igri, prema svemu, a prevashodno prema obavezama za koje su igrači plaćeni – kazao je pred susret sa ekipom iz Zagreba i Ljubljane trener Mornara Mihailo Pavićević.

Damir Markota očekuje pobjedu svog tima.

Damir Markota

– Mislim da ne bi trebalo previše razmišljati o Cedevita Olimpiji, uz svo poštovanje prema njima za igre u ABA ligi. Sa druge strane, pokazuju i slabost u Evrokupu. Treba isključivo misliti na sebe i svoju igru. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti, pobijediti i zaboraviti ovo što je bilo. Ako hoćemo da postižemo velike stvari, moramo dobijati velike utakmice. Ovo je idealan test za nas: da vidimo gdje smo, šta smo i kako smo. Vjerujem u pobjedu.

Subotnja utakmica između Mornara i Cedevita Olimpije u dvorani „Topolica“ počinje u 18 časova, a meč će da sude Milan Nedović (Slovenija), Vladan Šundić (Crna Gora) i Branislav Mrdak (Srbija). Ulaznica staje 3 eura.

Share.

Comments are closed.